تبدیل شرکت

تبدیل شرکت

منظور از تبدیل شرکت این است که بدون از بین رفتن شخصیت حقوقی قبلی شرکت با ایجاد شخصیت حقوقی جدیدی برای آن، شرکت شکل و قالبی نو پیدا کند. مثل اینکه شرکت سهامی عام با حفظ شخصیت حقوقی خود به شرکت سهامی خاص تبدیل شود یا اینکه شرکت تضامنی به شرکت مسئولیت محدود تبدیل شود.

در هنگام تبدیل شرکتی سوالات زیادی پیش می آید که ما در این مقاله به تعدادی از این سوالات پاسخ می دهیم .

بقای شخصیت حقوقی شرکت چه فوایدی دارد ؟

تبدیل شدن شرکتی بدون آنکه شخصیت حقوقی قبلی اش محو گردد ، شخصیت حقوقی جدیدی بیابد مزایای زیادی برای شرکای شرکت یا دولت به همراه دارد.
اگر دولت برای تأسیس شرکتهای جدید امتیازات مالیاتی را برقرار کند به عنوان مثال مقرر کند که این شرکت ها به مدت یک سال از پرداخت مالیات بر سود معاف اند، فقط شرکت هایی می توانند از این امتیازات بهره ببرند که قبلاً وجود نداشته یا وجود داشته و منحل شده اند . شرکت های موجود نمی توانند با تغییر شکل خود از این امتیازات استفاده کنند؛ چون تغییر شکل آنها به منزله تولد شخصیت حقوقی جدید نیست. برعکس، پرداخت حق ثبت شرکتها فقط به شرکتهایی تعلق می گیرد که به تازگی تأسیس می شوند و اگر شرکتی قبلاً تحت شکل به خصوصی ثبت شده باشد، تغییر شکل آن، به منزله تأسیس شرکت جدید نیست و در نتیجه، شرکای چنین شرکتی از پرداخت حق ثبت معاف خواهند بود.

تبدیل شرکت :موارد مجاز

در چه مواردی مجاز است ؟

در قانون فرانسه، تبدیل هر شرکتی به شرکت دیگر مجاز و ممکن است ولی در قانون ایران  قاعده ای کلی در این باره وجود ندارد  .در مواردی قانون تبدیل شرکتی به شرکت دیگر را در مواردی به صراحت پیش بینی کرده و در موارد دیگر نسبت به آن اظهار نظری نکرده است. بطور مثال تبدیل شرکت تضامنی به شرکت سهامی ، تبدیل شرکت سهامی خاص به سهامی عام و تبدیل شرکت نسبی به شرکت سهامی مشکل قانونی وجود ندارد و شرکا می تواند شرکت را به شرکت دیگری تبدیل کنند.

در دیگر موارد که قانون گذار هیچ پیش بینی نکرده است، تبدیل شرکت ممکن است یا خیر؟

بدون رضایت تمام شرکا بطور قطع نمی توان شرکتی را به شرکتی دیگر تبدیل کرد، زیرا تبدیل شرکت ممکن است باعث سنگین تر شدن تعهدات شرکا شود. با توجه به مواردی که قانون تبدیل شرکت هه را مجازدانسته می بینیم تعهدات شرکا  تغییر نمی کند (تبدیل شرکت سهامی خاص به عام) ویا کمتر می شود(تبدیل شرکت تضامنی به سهامی).
حال اگر در شرکتی شرکا با تبدیل آن موافقت کنند این تبدیل شرکت می تواند صورت بگیرد .

شرایط لازم جهت تبدیل شرکت

برای تبدیل شرکتی به شرکت دیگر باید تمامی مقررات لازم برای ایجاد شرکت جدید رعایت شود . به عنوان مثال هرگاه بخواهیم شرکت سهامی خاص را به شرکت سهامی عام تبدیل کنیم، تبدیل در صورتی انجام می شود که مقررات تشکیل شرکت سهامی عام رعایت شده باشد. هرگاه بخواهیم شرکت با مسئولیت محدود را به شرکت سهامی تبدیل کنیم، موضوع شرکت را که تجاری است می توان به مدنی تبدیل کرد؛ ولی برعکس، هرگاه بخواهیم شرکت سهامی را که موضوع مدنی دارد به شرکت با مسئولیت محدود تبدیل کنیم، موضوع شرکت باید به موضوعی تجاری تبدیل شود .
با وجود این، تبدیل شرکت نمی تواند به حقوق اشخاص ثالث که قبل از تبدیل ایجاد شده است، لطمه بزند. برای مثال، طلبکاران یک شرکت تضامنی که به شرکت با مسئولیت محدود تبدیل شده است می تواند تبدیل شرکت را نادیده بگیرند و برای طلب خود باز هم به شرکت مراجعه کنند، گویی شرکت هنوز تضامنی است. به عبارت دیگر، شرکای شرکت تضامنی تا قبل از تبدیل، به صورت تضامنی مسئول پرداخت قروض شرکت هستند و نمی توانند به بهانه اینکه در حال حاضر در شرکت دارای مسئولیت محدود هستند، از زیر بار تعهدات شرکت در زمان تضامنی بودن آن شانه خالی کنند.

برای کسب اطلاعات تکمیلی در زمینه های ثبت شرکت ، ثبت تغییرات شرکت ها و همچنین تبدیل شرکت با موسسه حقوقی امیران تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را یاری کنند .

 

لوگو ثبت امیران

موسسه ثبتی و حقوقی امیران با شماره ثبت 2980 کلیه خدمات ثبت شرکت ، ثبت برند، اخذ رتبه و گرید و همچنین اخذ کارت بازرگانی را با وکلای پایه یک خود انجام می دهد. جهت دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

عضویت در خبرنامه


اخرین اخبار و مقالات ما را در ایمیل خود دریافت کنید